söndag 30 januari 2011

Söndagen den 30:e Januari 2011

Jag kan verkligen rekommendera detta med att stryka på bilder, enkelt och snabbt resultat. Där emot fanns det olika kvalité på trycken, hade något som jag köpt sen innan och i jämförelse med de som kom från Villa Solnäs var de urdåliga, blev ingen yta eller vad man ska säga!
Vi han och få ihop lite att hänga på vägen och något kuddfodral, tyvärr han jag inte fotografera detta innan Sarah åkte hem, ni får nöja er med en del av mina alster.

 
Vi använde oss av markisväv och öljetter !



Vi han med en liten runda på loppis innan, där hittade jag en Jesus figur som fick följa med hem!

 
Den var lite grön färgad på några små ställen men fin ändå!
Hörde av någon att dessa statyer ser ut så här av misstag, när originalet skulle göras av en gipsgjutare så var ärmarna rakt utsträckta och huvudet upprätt med blicken framåt/uppåt, men en av gjutarens elever glömde att stänga dörren in till mästerverket på kvällen, gips är ju väldigt känsligt och skall torka under särskilda omständigheter. Så när gjutaren kom morgonen efter, hade armarna och huvudet fallit ner och i den ställningen blev statyn, har jag inte fel för mig så finns originalet i en kyrka i Köpenhamn!


Ha nu en bra söndag på er !

MVH

Ulrika

lördag 29 januari 2011

Lördagen den 29:e Januari 2011

Svisch sa det, sen var detta vecka nästan tillända.
Idag är det pyssel dag, en av mina bästa vänner Sarah kommer hit och vi ska skapa i massor!
Bland annat ska vi ge oss på stryka på bilder, säkert har ni gjort det men för mig blir det nytt, tycker det finns en del roliga saker man kan göra, ni får se i morgon!





Jag hittade en tjej på nätet som gör så fina tryck, som hon säljer via sin nätbutik www.villasolnas.se, det var snabbt och enkelt att handla av henne, jag länkar i sidan till hennes butik.
Hoppas att ni alla får en trevlig Lördags kväll!

MVH

Ulrika

söndag 23 januari 2011

Söndagen den 23:e Januari 2011

Så var snart veckan till ända igen, kallt ute igen och naturlig skridskois utanför knuten.
Igår han vi med den första fikan med fastlagsbulle (semlor, hetvägg), så gott. Som tur blev det en över så idag blir det en specialare till förmiddags fikat, semla i djuptallrik lite kanel på och sen slår man på varm mjölk och låter detta dra sig lite, äter den sedan med sked.... låter konstigt men det är kanon gott!





I kväll blir det handboll igen Sverige mot Kroatien! Äntligen får man se en riktig boll konstnär på plan, Ivano Balic, tyvärr spelar han ju inte i Sverige. 
Nej detta är ju en långhårig Kroatisk buse på plan, men vilka mål han gör!



 Annars händer det inte så mycket, jag har massor av hyacinter över allt, har fått ännu mera, många rosa så det känns lite vårlikt här inne, rosa köper jag annars aldrig känns lite fel i December men hel rätt i Januari!


Hej då på er, så ses vi nästa vecka!

MVH

Ulrika

tisdag 18 januari 2011

Tisdagen den 18:de Januari 2011

Vilket väder det är, vatten både högt och lågt, känns som vi bor väldigt sjö nära just nu, även om det normalt är långt till närmaste sjö. Hästhagen är som ett mindre hav, de stora fyrfotade vännerna har bara en liten yta att röra sig på, men jag hoppas det blir storm i natt så allt vatten blåser bort. 
De ljusa vinter vita kvällarna är ett minne blott nu, igår kväll fick man treva sig genom mörker och dimma för att kvälls fodra, våga man hoppas på mer snö!
Känns som energin inne börjar att komma tillbaka, i helgen fick jag ordning på lite av mitt pressglas, ännu en sak som jag är lite samlar tokig i!





Det bästa är om man har mycket för då kan man byta lite då och då, när man känner för det, även blanda gammalt och nytt!
 Jag använder det en hel del, roligare att servera kakor och dylikt på fina fat, perfekt med skålar med lock på "gottebordet", eller att samla fina saker i.
Här i mitten hamnade även min fina ängel.


Nu när julen är borta från alla fönster får man ju hitta på lite nytt där med, men allt hinns inte på en helg, det är ju handboll på TV också Heja Sverige!



MVH

Ulrika

fredag 14 januari 2011

Fredagen 14:e Januari 2011

Igår var det Knut och Julen skulle varit ut! Men detta han jag inte, har svårt för att släppa stjärnorna i fönstren, det ger så härligt ljus, men i helgen åker de ner! Nu vill man ha in ljuset igen, skönt nog fick vi ny snö inatt så det blev ljust ute igen, vet att inte alla håller med mig men jag njuter av snön!
Hänger upp lite speglar i fönsterna som skickar lite ljusstrålar in i rummen! 


Skönt att det är helg igen, hoppas att ni får en skön helg och ta det lugnt!

MVH

Ulrika

PS!
Jag var hos goda vänner på kvällen och i deras källare hittade jag en guldgruva, de hade fått massor av hyacintlökar att plantera ut och de stod i blom, frun i huset ville inte ha blommorna, jag fick klippa bort alla blommorna, så nu har jag massor med snitt hyacinter i hela huset, det luktar så gott!
DS!


fredag 7 januari 2011

Torsdagen den 6:e Januari 2011

Så var det nytt år, hoppas att det blir lika bra som det förra året. Kommer förmodligen att gå lika fort, snart är det påsk, sen midsommar och då är vi halv vägs till Jul igen!
Här hemma är all julmat och allt godis uppätet, riktigt gott med en pizza till middag en kväll.
Snö har vi i massor, det är så ljuvligt, ljust och skönt!





 Men vår gamla katt Julius Caesar "Julle" han tycker det är kallt och tråkigt i år med all snö, när han går ut blir det bara en liten kort runda runt huset, eller in i västhuset för att se om där är några fåglar som gömmer sig som man kan sätta sprätt på lite enkelt! "Julle" han är inne på sitt artonde år, hör vad han vill, går lite illa, ser vad han känner för men vet vad han vill, kan fortfarande hoppa upp på köksbänken om där är något som någon glömt eller bara för att dricka ur vatten rinnande ur kranen. Är man så gammal får man göra lite som man vill! Hans favorit plats vintertid är i kökssoffan när man eldar i köksspisen och där håller jag med honom, värme är gott och det är rofullt att ligga och läsa och stoppa in en pinne i brasan lite då och då!

 Jag hoppas att ni alla nu har en skön Januari helg framför er så ses vi en annan dag!


Tack ni som hört av er om att det inte gick att kommentera i förra inlägget, jag vet inte vad som hänt, får hoppas att det funkar nu!
MVH

Ulrika