måndag 28 mars 2011

Måndagen den 28:e Mars 2011

Måndag igen, nog den värsta måndagen på hela året, då kroppen och hjärnan inte ställt in sig på sommar tid än. Fram till klockan 10 var jag som mest förvirrad, sen blev det som vanligt och helt plötsligt skulle man gå hem en timme förtidigt! Men så skönt det är med sommar tid, vilken underbar kväll med ljust länge.


I söndags blev det trädgården nästan hela dagen, fick massor gjort, gödseln till rosorna in plockad, ska nu bara blandas med lite gjord. Blir kanon!
I växt huset hittade jag ju förra helgen en zinkspann med lökar på väg upp, tror att det var lite olika tulpan sorter jag satte, har helt glömt bort detta! Men nu är de på gång, men får stanna i växthuset lite till.

De första lökarna som kom upp i trådgården i år var små mini påskliljor och idag blommar de, i söndags var det knoppar som ni kan se på bilden under.


Vi hörs senare i veckan!

MVH

Ulrika

onsdag 23 mars 2011

Onsdagen den 23:e Mars 2011

Så långt det var sen jag skrev sist, men det har varit mycket jobb på annan ort och skolbesök i Göteborg med yngsta dottern.
Våren är nu kommen här nere i Skåne, det är så ljuvligt väder ute, helst om man hittar en hörna i lä, då värmer det på gott. Har inte kommit igång riktigt ute men har tittat på vad jag skall göras och klippt lite grenar, i helgen blir det gödselsamling i ena hagen så rosorna får sitt.


Känns så nära sommaren när man kan ta in lite grenar som spricker ut i skira blad och blommor!
I växthuset hittade jag en zinkspann med tulpanlökar som var på väg upp, hade helt glömt av att jag satte dem i höstas, ni ska få se, kameran får följa med ut till helgen.


Tyvärr så blev det inget längre flanerande i Göteborg, endast ett kort besök på Frölunda Torg, jag hittade en liten söt järn tupp, medan de yngre hittade massor! Jag tycker det är så tråkigt att gå i kläders affärer ibland, kanske till och med för det mesta, men älskar antikaffärer, pilleri affärer och allt som säljer inredning.


Denna söta Madonna har jag i mitt köksfönster, kan vila ögonen på henne när jag står och diskar och filosoferar!

Ha nu en bra fortsatt vecka!

MVH

Ulrika

söndag 13 mars 2011

Söndagen den 13:e Mars 2011

Söndag igen, säkert sport på TV så man kan ligga och lata framför burken hela dagen!
Vädret är trist, lite värme har kommit men med den regnet, men de som vet säger att det behövs och så är det säkert.
Igår blev det en sväng till Ystad, vilken underbar stad det är, måste vara en av de bästa i Skåne, man kan köra och promenera omkring i evigheter och bara hitta små mysiga ställen, har ni inte varit där rekommenderar jag en helg där. 


Lite loppis fynd sen förra helgen, mycke roligt för knappt inga pengar, jag har länge letat efter ett litet fat som man kan sätta vatten flaskan på när man dukar och plötsligt hittade jag det för en ynka femma!


Det blev även en såsskål, denna modell är en Karlskrona Porslin modell Göta, dessa delar passar perfekt till IKEAs modell arv eller vad den heter.


Sist men inte minst en handbroderad liten duk med rosor på, perfekt hos mig!


Favorit tallrikar!
Har nu en fortsatt bra vecka, för mig blir det jobb i Värnamo hela veckan, vet ni något roligt som händer där kan ni väll ge lite tips, om det finns någon liten mysig affär eller fik!

Sist men inte minst, Gud vad jag längtar det det ser ut så här ute!



MVH

Ulrika

måndag 7 mars 2011

Måndagen den 7:e Mars

Ny vecka igen, -7 på morgonen men nu +6 och sol, underbart vår väder.
Där emot fick vi en chock jag och tjejerna i fredagskväll när vi besökte mina föräldrar på den  långa kusten på andra sidan Sverige, där var det lite snö kvar och is mellan öarna. I lördags var mamma och jag ute en runda vid stugan, vi kom inte ner vår väg för en snö plogvall som inte smällt bort, som tur väl var gick det att komma fram via grannen och en liten promenad. Det var så skönt väder, hoppas det snart blir sommar!
Jag älskar att vara ute på ön, man blir lugn i hela sinnet och kroppen!


Första penséerna är komna, klarar inte kylan än men mamma och pappa har ett vinter rum och där kommer de att trivas, fram till värmen till låter ut plantering.
Där blommar just nu underbar Camelia och alla andra medelhavs växter trivs och växer. 
Mina Olivträd är nästan helt kala men där är de gröna och frodiga, jag vill också ha ett vinterrum!

Vinterrum säger jag, vinter trädgård, orangeri säger en del, men bara det är ett rum med mycket ljus och rätt värme, fuktighet så kan det heta mycket.



I detta rum har de en underbar ljuskrona, med en liten el slinga eller levande ljus, i den hänger det en massa ihop samlade prismor, kulor, änglar, speglar mm. det blir så effektfullt när solen står på eller när det är mörkt och ljuset från de levande ljusen sprids vidare.
En bra ide för alla.


Mitt utlovade inlägg om rosen kommer, jag fattas bara en bild.
Ha nu en bra början på veckan, och lämna gärna en kommentar, det värmer!

MVH

Ulrika

tisdag 1 mars 2011

Tisdagen den 1:a Mars 2011

Ny månad igen och våren på väg sägs det, kan det bli bättre, jo om de här eländiga förkylningarna vill ge med sig, känns extra segt i år, både i hals och näsa.
I helgen var solen framme och fönsterna gick knappt att se ut igenom, så det blev en runda med trasa och vatten hink, blev så nöjd med mig själv!
Snart går det till påsk också, har sett så många göra fina ägg, tror det får bli en ny pyssel dag med lite ägg målning. 
Det blir ett kort inlägg idag håller på med lite forskning angående en av mina favoritrosor som jag hoppas att jag fått alla bilder till snart.

Fick bli lite nya blommor på insidan också!

Ha en bra fortsatt vecka!

MVH

Ulrika